
Dottorato in Scienza E Tecnologia Dei Materiali , 25o ciclo (2010-2012)
Dottorato concluso nel 2013
Tesi:
Instrumental methods for quality and safety control in agro-food products
Tutori:
Francesco GeobaldoDidattica
Insegnamenti
Corso di laurea di 1° livello
- Sostenibilità chimica di processi e materiali. A.A. 2010/11, DESIGN E COMUNICAZIONE VISIVA. Collaboratore del corso
- Chimica. A.A. 2010/11, INGEGNERIA AEROSPAZIALE. Collaboratore del corso
- Chimica. A.A. 2010/11, INGEGNERIA AEROSPAZIALE. Collaboratore del corso
- Chimica. A.A. 2012/13, INGEGNERIA AEROSPAZIALE. Collaboratore del corso
Pubblicazioni
Pubblicazioni durante il dottorato Vedi tutte le pubblicazioni su Porto@Iris
- Bertone, Elisa; Venturello, Alberto; Casiraghi, E.; Geobaldo, Francesco (2013)
Washed Arabica, Natural Arabica and Robusta coffee non-destructive discrimination using FT-NIR spectroscopy. In: Icnirs2013 - 16th International Conference on Near Infrared Spectroscopy, La Grande-Motte, France, 2 - 7 June 2013, pp. 128-128
Contributo in Atti di Convegno (Proceeding) - Bertone, Elisa (2013)
Instrumental methods for quality and safety control in agro-food products”. relatore: Geobaldo F., 25. XXV, P.: 232
Doctoral Thesis - Bertone, Elisa; Venturello, Alberto; Leardi, R.; Geobaldo, Francesco (2013)
Prediction of the optimum harvest time of ‘Scarlet’ apples using DR-UV–Vis and NIR spectroscopy. In: BIT's2nd Annual World Congress of Food Science & Technology-2013, Blossom Water Museum Hotel, Hangzhou, China, 23-25 settembre 2013, pp. 173-173
Contributo in Atti di Convegno (Proceeding) - Bertone, Elisa; Venturello, Alberto; Geobaldo, Francesco (2013)
Monitoring Harvesting degree of red ‘Scarlet’ Apples using DR-UV–Vis and NIR Spectroscopy. In: BIT's2nd Annual World Congress of Food Science & Technology-2013, Blossom Water Museum Hotel, Hangzhou, China, 23-25 settembre 2013, pp. 198-198
Contributo in Atti di Convegno (Proceeding) - Bertone, Elisa; Venturello, Alberto; Casiraghi, E.; Geobaldo, Francesco (2013)
Washed Arabica, Natural Arabica and Robusta coffee non-destructive discrimination using FT-NIR spectroscopy. In: Icnirs2013 - 16th International Conference on Near Infrared Spectroscopy, La Grande-Motte, France, 2 - 7 June 2013, pp. 29-29
Contributo in Atti di Convegno (Proceeding) - Bertone, Elisa; Venturello, Alberto; Geobaldo, Francesco (2012)
Applicazione della spettroscopia FT-NIR per un’identificazione rapida e non distruttiva di diverse varietà di riso e risone. In: NIR ITALIA 2012, 5° Simposio Italiano di Spettroscopia NIR, Agripolis, Legnaro (PD), 26-28 settembre 2012, pp. 125-130
Contributo in Atti di Convegno (Proceeding) - Bertone, Elisa; Venturello, Alberto; Leardi, R.; Geobaldo, Francesco (2012)
Prediction of the optimum harvest time of 'Scarlet' apples using DR-UV-Vis and NIR spectroscopy. In: POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY, vol. 69, pp. 15-23. ISSN 0925-5214
Contributo su Rivista - Bertone, Elisa; Ghiglieri, G.; Calderara, Marianna; Buratti, S.; Venturello, Alberto; ... (2011)
Discrimination of Arabica natural, Arabica washed and Robusta coffee through NIR spectroscopy and artificial tongue analysis. In: First International Congress on Cocoa, Coffee and Tea, Novara (Italia), 13-16 Settembre 2011. ISBN: 9788890336003
Contributo in Atti di Convegno (Proceeding) - Bertone, Elisa; Gerace, Tiziana; Calderara, Marianna; Giuggioli, NICOLE ROBERTA; ... (2011)
Monitoring harvesting degree of red Scarlet apples using DR-UV-Vis and NIR spectroscopy. In: 2011 CIGR Section VI International Symposium on Towards a Sustainable Food Chain, Nantes (FRA), April 18-20, 2011, pp. 26-29. ISBN: 9782746632035
Contributo in Atti di Convegno (Proceeding)