D Category
Service Centre of the Department of Applied Sciences and Technology (D.SAT)
Docente esterno e/o collaboratore didattico
Department of Applied Science and Technology (DISAT)
Teaching
Teachings
Bachelor of Science
- Chimica. A.A. 2017/18, INGEGNERIA AEROSPAZIALE. Collaboratore del corso
- Chimica. A.A. 2018/19, INGEGNERIA AEROSPAZIALE. Collaboratore del corso
- Chimica. A.A. 2019/20, INGEGNERIA AEROSPAZIALE. Collaboratore del corso
- Chimica. A.A. 2020/21, INGEGNERIA AEROSPAZIALE. Collaboratore del corso
- Chimica. A.A. 2021/22, INGEGNERIA AEROSPAZIALE. Collaboratore del corso
- Chimica. A.A. 2022/23, INGEGNERIA AEROSPAZIALE. Collaboratore del corso
Research
Laboratories
Publications
PoliTO co-authors
Latest publications View all publications in Porto@Iris
-
Grassi, Silvia; Giraudo, Alessandro; Novara, Chiara; Cavallini, Nicola; Geobaldo, ... (2023)
Monitoring Chemical Changes of Coffee Beans During Roasting Using Real-time NIR Spectroscopy and Chemometrics. In: FOOD ANALYTICAL METHODS. ISSN 1936-9751
Contributo su Rivista -
Cazzaniga, Elena; Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Gavoci, Gentian; Geobaldo, ... (2023)
Lipids in a Nutshell: Quick Determination of Lipid Content in Hazelnuts with NIR Spectroscopy. In: FOODS, vol. 12. ISSN 2304-8158
Contributo su Rivista -
Esposito, Giovanna; Pezzolato, Marzia; Pennisi, Francesco; Giraudo, Alessandro; ... (2022)
Discrimination among different fish fillets with NIR spectroscopy. In: National Symposium of NIR Spectroscopy (NIR Italia 2022), Izola, Slovenia, 7-9 Giugno 2022. ISBN: 9788894115338
Contributo in Atti di Convegno (Proceeding) -
Savorani, Francesco; Cazzaniga, Elena; Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro (2022)
Lipids in a nutshell: quickly assess the lipidic content in hazelnuts using NIR spectroscopy. In: National Symposium of NIR Spectroscopy (NIR Italia 2022), Izola, Slovenia, 7-9 Giugno 2022. ISBN: 9788894115338
Contributo in Atti di Convegno (Proceeding) -
Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Pennisi, Francesco; Esposito, Giovanna; ... (2022)
Measure your bratwurst: quantifying the content of mechanically separated meat by means of NIR spectroscopy and chemometrics. In: National Symposium of NIR Spectroscopy (NIR Italia 2022), Izola, Slovenia, 7-9 Giugno 2022. ISBN: 9788894115338
Contributo in Atti di Convegno (Proceeding) -
Cazzaniga, Elena; Cavallini, Nicola; Giraudo, Alessandro; Savorani, Francesco (2022)
Determination of lipid content in hazelnuts using NIR spectroscopy. In: WORKSHOP AICIng 2022, Università Politecnica delle Marche - Ancona, 16-17 Giugno 2022. ISBN: 978-88-3623-094-5
Contributo in Atti di Convegno (Proceeding) -
Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Pennisi, Francesco; Esposito, Giovanna; ... (2022)
3-2-1: Three NIR instruments, two fish species, one chemometric approach 9788894115338. In: National Symposium of NIR Spectroscopy (NIR Italia 2022), Izola, Slovenia, 7-9 Giugno 2022. ISBN: 9788894115338
Contributo in Atti di Convegno (Proceeding) -
Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Gavoci, Gentian; Geobaldo, Francesco; Savorani, ... (2022)
Differentiation of fresh and thawed cephalopods using NIR spectroscopy and chemometrics. In: WORKSHOP AICIng 2022, Università Politecnica delle Marche - Ancona, 16-17 Giugno 2022. ISBN: 978-88-3623-094-5
Contributo in Atti di Convegno (Proceeding) -
Cavallini, Nicola; Pennisi, Francesco; Giraudo, Alessandro; Pezzolato, Marzia; Esposito, ... (2022)
Chemometric Differentiation of Sole and Plaice Fish Fillets Using Three Near-Infrared Instruments. In: FOODS, vol. 11. ISSN 2304-8158
Contributo su Rivista -
Pennisi, Francesco; Giraudo, Alessandro; Cavallini, Nicola; Esposito, Giovanna; Merlo, ... (2021)
Differentiation between Fresh and Thawed Cephalopods Using NIR Spectroscopy and Multivariate Data Analysis. In: FOODS, vol. 10. ISSN 2304-8158
Contributo su Rivista